Здравейте,
ЕООД, собственост на чуждестранно ЮЛ, което е собственост на друго ЮЛ и т.н... Имаме декларация от адвоката на Групата, че няма физически лица, които притежават контролират, директно или индиректно  повече от 10% акции или  правa на глас ....съответно нямам данни на физ.лица. Достатъчно основание ли е тази декларация, за да НЕ подаваме декларация за действителни собственици.
Благодаря!
Здравейте,

 Получавам ф-ра от Нотариална кантора във Великобритания  за услуги свързани с издаване на актуално състояние на ЮЛ собственик на капитала на БГ ЕООД . Сумата за услугите си посочват в един ред. В отделен ред под текста "non-taxable disbursements" включват таксата платена към техния foreign office за апостил.
Смятам да съставя протокол с 20% ДДС само върху техните услуги,без таксата, Правилно ли е?
Благодаря предварително!
Ваденето на документ за настоящ адрес отнема 15 минути и минимална такса.
Въпросът е, защо липсата на настоящ адрес в града  е причина да се отказва болничен.
Здравейте,

Имам проблем с клиника в Сф , която отказва да издаде болничен на лице с постоянен адрес в Плевен за период  по-дълъг от 3 дни. Искат бележка от общината за настоящ адрес в Сф, той съответно няма такъв.

Връзката с НОИ е адски трудна, немога да получа никакво читаво обяснение . Моля за информация!

Благодаря!
Здравейте,

БГ ЕООД, регистрирано по ДДС в БГ купува от китайска фирма компютри. Вносът е извършен преди два месеца. В МД няма включени транспортни разходи, ДО  включва само стойността на стоките по ф-ра и мита.  Фактура за транспортните разходи получаваме сега.  Какво следва да направим по отношение на МД и ДДС ? Благодаря предварително!